Luiten valt terug in Sun City

Joost Luiten is in de tweede ronde van de Nedbank Golf Challenge in het Zuid-Afrikaanse Sun City teruggevallen naar een plek buiten de top twintig. De beste Nederlandse professional had vrijdag voor de achttien holes 74 slagen nodig, twee boven het baangemiddelde. Luiten noteerde drie birdies maar ook evenveel bogeys. Op hole twaalf verspeelde hij zelfs twee slagen. Met een totaal van 146 bezet hij de 22e plaats in het veld van dertig spelers. De Engelsman Luke Donald verdrong zijn landgenoot Ross Fisher als leider. De Fransman Alexander Levy staat derde. Klassementsleider Donald kwam één slag tekort voor een evenaring van het baanrecord. Dat lag niet aan de aap die hem lastigviel op de dertiende hole. Donald wilde net zijn balletje naar de green te slaan toen een boze baviaan recht op hem afstormde. De Engelsman reageerde alert, deed een paar stappen opzij om het dier te laten passeren en vervolgde koel zijn weg naar een birdie. (ANP)