fietshelmverlichting

None

Fietsen met een helm op is in veel landen de normaalste zaak van de wereld. In Nederland geldt dat vooralsnog vooral voor racefietsers en mountainbikers. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker in deze tijd van het jaar met vaak slecht weer en vroeg invallende duisternis. Dat geldt ook, of misschien juist, in de stad. Goede verlichting vermindert de kans op ongelukken aanzienlijk, en mocht het onverhoopt toch misgaan dan maakt een degelijke helm het verschil. De Torch T1 combineert zichtbaarheid met bescherming. De tien ledlampjes, vijf voor en vijf achter, zitten geïntegreerd in de helm achter een harde plastic lens die niet alleen beschermt, maar ook voor een gelijkmatige spreiding van het licht zorgt. De lampjes zijn eenvoudig te bedienen en hebben vier standen. Eenmaal thuis of op de zaak is de helm simpel op te laden met het meegeleverde snoer.

Martijn Boot

torchapparel.com, vanaf 106,92 euro