Monsterzeges voor Feyenoord en Ajax, verrassende overwinning NAC

Joël Veltman (M) na de 3-0 tegen Willem II.
Joël Veltman (M) na de 3-0 tegen Willem II. Foto ANP/Olaf Kraak

Feyenoord heeft in de stadsderby tegen Excelsior met 2-5 een ruime zege behaald. Ook Ajax imponeerde door met 5-0 van Willem II te winnen. NAC heeft voor de eerste keer sinds september weer een wedstrijd gewonnen.

Feyenoord was op bezoek in Woudestein maar stond na een half uur al met 0-3 voor door treffers van Colin Kazim-Richards, Jean-Paul Boëtius en Lex Immers. Na de rust maakte Jeff Stans voor Excelsior de 1-3, waardoor het weer spannend leek te worden.

Al snel viel echter de vierde goal voor Feyenoord, van Jens Toornstra. Immers scoorde daarna voor de tweede keer in deze wedstrijd. De 2-5 kwam van Sven van Beek, die een eigen goal maakte. De overwinning op Excelsior is de zevende op rij voor Feyenoord.

Ajax-Willem II

Ook Ajax boekte een monsterzege. Met maar liefst 5-0 werd Willem II thuis afgedroogd. Kolbeinn Sigthorsson scoorde de eerste goal voor de Amsterdammers, maar moest vier minuten later door een tackle van Ari Messaoud worden afgevoerd. Waarschijnlijk heeft hij een zware blessure. Diens vervanger Arkadiusz Milik scoorde vervolgens twee keer, net als Joël Veltman en Davy Klaassen.

Twitter avatar AFCAjax AFC Ajax 88. Paar minuutjes nog. #Ajax leidt met 5-0, goede generale voor duel met @apoelfcofficial. #ajawil

Voorafgaand aan de wedstrijd zijn zestien supporters van beide clubs nabij de RAI door de politie aangehouden om een confrontatie te voorkomen.

FC Dordrecht-PSV

Aanvankelijk leek FC Dordrecht te gaan stunten tegen PSV. De ploeg staat onderaan in de eredivisie maar kwam dankzij een goal van Mart Lieder al in de openingsfase op voorsprong. Wijnaldum maakte echter de gelijkmaker en net voor de rust werd het dankzij een treffer van Luuk de Jong 1-2. In de tweede helft werd het dankzij Wijnaldum 1-3.

Twitter avatar fcdordrechtnl FC Dordrecht De wedstrijd duurde wat ons betreft 70 minuten te lang maar het publiek stond ruim 90 minuten achter de Schapenkoppen. Fantastisch! #DORpsv

FC Dordrecht moest de laatste 25 minuten met tien man spelen doordat Ilias Haddad twee keer geel had gekregen.

Cambuur-NAC

Cambuur leed thuis een gevoelige nederlaag tegen NAC. Erik Falkenburg kopte in de eerste helft de bal in het net na een voorzet van Sepp de Roover. De Leeuwarders konden daarna niet meer doorbreken, ook al had Cambuur meer balbezit. Een vermeende handsbal van NAC-speler Van der Weg in de 78e minuut werd door de scheidsrechter weggewuifd.

Twitter avatar KernVanCambuur SCS Kern van Cambuur #CAMNAC 0-1 eindstand. Ongelooflijk slecht. Drama!

Het is voor NAC de eerste overwinning sinds 14 september; vorige week werd de club nog met 5-1 vernederd door FC Utrecht.

AZ-Go Ahead Eagles

AZ bleef vanavond voor de vierde keer op rij ongeslagen dankzij een thuiszege op Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer opende gevaarlijk, maar in de 25e minuut bracht Aron Jóhansson AZ op 1-0. Dabney Dos Santos maakte in de zeventigste minuut de 2-0. Het was zijn eerste treffer voor AZ.

Twitter avatar AZAlkmaar AZ Vierde zege op rij zonder tegendoelpunt! Lekker! #azgae (2-0) https://t.co/2lRDuR18Fb