De watersector kan meer visie gebruiken

Ignaz Worm

(39) is vanaf januari Hoofd Europa bij innovatieconsultant Isle Utilities. Op het Europese vasteland gaat hij drinkwaterbedrijven koppelen aan leveranciers van innovatieve technologieën.

None

1. Vanwaar deze stap?

Ik ben nu een jaar innovatiemanager bij drinkwaterbedrijf PWN en ik wilde mijn expertise op gebied van innovatie verbreden. Ik ga nu op het Europese vasteland drinkwaterbedrijven en waterschappen koppelen aan leveranciers van innovatieve technologieën.

2. Kruiwagen?

Mijn huidig werkgever PWN. Zij hebben mij de gelegenheid gegeven om te promoveren en PWN is ook lid van Isle Utilities.

3. Eerste daad?

Op 6 januari help ik mee met een workshop voor studenten gezondheidstechniek in Delft.

4. Nest?

Mijn vader is voorzitter geweest van verschillende verenigingen, zoals vereniging Eigen Huis. En mijn moeder was burgemeester van Muiden.

5. Studie?

Civiele Techniek aan de Technische Universiteit Delft. Ik promoveerde bij de vakgroep gezondheidstechniek.

6. Wat wilde u vroeger worden?

Wegenbouwer. Mijn opa was wegenbouwer en we woonden vroeger naast zijn werkplaats. Vanuit ons huis zag ik al die machines langsrijden.

7. Wat wilt u later worden?

De watersector kan meer visie gebruiken en daar wil ik aan bijdragen. Een voorbeeldje: waterbedrijven moeten pro-actiever met de klanten omgaan. Ik zou graag werken aan een systeem waardoor klanten beter vooraf worden geïnformeerd over werkzaamheden aan de waterleidingen.

    • Diederik Huffels