Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Man van 70 bekent afpersen en bedreigen John en Linda de Mol

Een 70-jarige man uit Zeist heeft bekend dat hij tv-beroemdheden John en Linda de Mol meer dan een jaar lang heeft afgeperst en bedreigd. De man stuurde brieven naar John de Mol waarin hij „een groot geldbedrag” eiste, anders zou hij het gezin van zus Linda iets aandoen. Hij is woensdag gearresteerd, laat de politie weten. Sinds oktober 2013 ontving de familie brieven, onder meer op woonadressen. De politie kwam de man dankzij zevenhonderd tips op het spoor. Gisteravond bleek dat er een DNA-match was met sporen op één van de dreigbrieven. Toen de politie de man daarmee confronteerde, bekende hij. (NRC)