Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

Windmolenpelikaan

De roze pelikaan die op 24 augustus 2014 door de wieken van een windturbine op de Haringvlietdam werd geraakt en daardoor stierf, is dit weekend te zien in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. De inmiddels geprepareerde vogel is dan, samen met zijn afgehakte vleugel, opgebaard in het museum. Zondag vertelt conservator Kees Moeliker over het prepareerproces en de gevaren van windturbines voor vogels. Na het weekend verhuist de pelikaan permanent naar het collectiedepot van het museum – de enorme vogel van ruim 10 kilo is namelijk te groot voor de huidige tentoonstelling.

Zaterdag 6 en zondag 7 december, toegangsprijs museum 7 euro, Museumpark: Westzeedijk 345, hetnatuurhistorisch.nl