Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Wonen

Wandelen in Buitenveldert

Morgenmiddag een architectuurwandeling door Buitenveldert. In anderhalf uur toont een gids hoe de stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren zijn visie op stedenbouw in dit deel van Amsterdam-Zuid realiseerde. Hij gaf leiding aan het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) uit 1934. De moderne indeling van woningen, groen en verkeer is karakteristiek voor de wijk. Over de realisatie van Buitenveldert was Van Eesteren bijzonder tevreden; hij woonde er zelf tot op hoge leeftijd. „Als je werkelijk wilt weten hoe ik het AUP bedoeld heb, dan moet je in Buitenveldert gaan kijken”, zei hij ooit. Zaterdag 6 december, 13.00 - 14.30 uur, Start OBA Buitenveldert, Willem van Weldammelaan 5. www.vaneesterenmuseum.nl