Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

SBS nog enige kandidaat voor rechten Champions League

De voetbalwedstrijden van de Champions League zijn vanaf volgend seizoen vrijwel zeker te zien bij SBS. Mediabedrijf Sanoma/SBS onderhandelt nu exclusief over de details van het driejarig contract met de Europese voetbalbond UEFA. Dat bevestigen bronnen rond het proces. Het gaat om een contract voor drie seizoenen. Voor het eerst sinds de start van de Europese topcompetitie in 1992 zijn de wedstrijden van de Champions League niet te zien bij de publieke omroep. De NOS heeft geen bod gedaan, vanwege de bezuinigingen van het kabinet op de mediabegroting. RTL behoudt vermoedelijk de Europa League. (NRC)