Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

‘Brave’ horeca mogen per 1 juli langer open

Foto ANP

Horecazaken op het Leidseplein en het Rembrandtplein mogen vanaf 1 juli op vrijdag en zaterdag langer openblijven, heeft het stadsbestuur in overleg met politie en ondernemers afgesproken. De verruiming is verbonden aan strikte voorwaarden, die erop neerkomen dat de zaken er alles aan moeten doen overlast te beperken en klantvriendelijk te zijn, waaronder het meewerken aan pilots en bijvoorbeeld het gratis verstrekken van kraanwater. De verruiming betekent dat 26 nachtzaken tot 8 uur ’s ochtends open mogen blijven en 60 avondzaken tot 6 uur ’s ochtends. Nu is dat respectievelijk 5 en 4 uur.