Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Milieu en natuur

Speuren door Amstelpark

Zondagmiddag kunnen kinderen met een natuurgids op ontdekkingstocht in het Amstelpark. Samen met je ouders speuren naar verborgen natuurschatten op spannende plekjes en zien wat er allemaal groeit en bloeit nu de winter goed van start is gegaan. Bijzonder: er zitten nu veel zeldzame vuurgoudhaantjes (een mooi klein vogeltje) in het park; doordat er in Siberië niet genoeg voedsel is zijn ze dit jaar verder naar het westen getrokken dan anders. Nog leuker is dat veel ouderen ze niet kunnen horen vanwege hun hoge pieptoon – maar jij juist wel! Graag van tevoren aanmelden. Zondag 7 december, 13.30 - 15.30 uur, vertrek IVN Informatiecentrum de Rietschuur, Amstelpark 6. www.ivn.nl/amsterdam