Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Extra omzet van 170 miljoen voor webwinkels in november

Onlinewinkels hebben hun weekomzet door de sinterklaasaankopen flink zien toenemen. De omzet van webshops nam in de vijf weken voor Sinterklaas met 27 procent toe ten opzichte van hun gemiddelde weekomzet. De gemiddelde weekomzet in de eerste drie kwartalen was 128 miljoen euro. In de weken voor Sinterklaas was dat 162 miljoen euro. De verkoop van Sinterklaascadeaus in de periode van 1 november tot 5 december is goed voor een kleine 170 miljoen euro aan extra online omzet. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van Thuiswinkel.org uitgevoerd door marktonderzoeksbureau GfK. (Novum)