Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Apple verwijderde muziek iPods

Apple heeft tussen 2007 en 2009 muziek van iPods verwijderd die via concurrerende muziekdiensten gedownload was, zonder dat eigenaren dat wisten. Dat schrijft The Wall Street Journal. Als gebruikers de iPod wilden synchroniseren nadat zij muziek via een andere muziekdienst hadden verkregen, kregen deze gebruikers een foutmelding en het advies de fabrieksinstellingen te herstellen. Als zij dit deden, was de betreffende muziek weg. Apple noemt het ‘legitieme veiligheidsmaatregelen’.