Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Politie, recht en criminaliteit

Protesten in New York na vrijspraak blanke agent

Deze week werd New York City opnieuw geprotesteerd tegen de vrijspraak op woensdag van de grand jury van de blanke politieagent Daniel Pantaleo die de ongewapende Afro-Amerikaanse Eric Garner op 17 juli in een wurggreep hield, waardoor hij stikte.
AP / Jason DeCrow
AFP PHOTO / Timothy A Clary
AFP / Getty Images / Kena Betancur
AFP / Getty Images / Kena Betancur
Fellow protesters cheer those in police custody in a correction bus at the Manhattan side of the Manhattan Bridge Thursday, Dec. 4, 2014, in New York, after several protesters were arrested as they tried to block the bridge entrance protesting against a grand jury's decision not to indict the police officer involved in the death of Eric Garner. A grand jury cleared a white New York City police officer Wednesday in the videotaped chokehold death of Garner, an unarmed black man, who had been stopped on suspicion of selling loose, untaxed cigarettes, a lawyer for the victim's family said. (AP Photo/Craig Ruttle)
AFP / Timothy A Clary
REUTERS / Eduardo Munoz
REUTERS / Eduardo Munoz
REUTERS / Eduardo Munoz
AFP / Getty Images / Kena Betancur
REUTERS / Elizabeth Shafiroff
TOPSHOTS People watch as protesters walk pass their building in New York City on December 4, 2014 during demonstration against the chokehold death of an unarmed black father-of-six by a white police officer. It is the second consecutive night that demonstrators took to the streets of New York to condemn a grand jury's decision not to indict the officer over the July 17 death of Eric Garner. AFP PHOTO / Timothy A CLARY
AFP / Yana Paskova
Tegelijk met de protesten tegen het rechtssysteem wordt ook gedemonstreerd voor hogere minimumlonen.
AFP / Getty Images / Andrew Burton