Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Milieu en natuur

Havenbedrijf verkoopt honderden Matty’s

Foto Thijs Kern / RTV Rijnmond

Een trend in Rotterdam: een knuffel als symbool van je bedrijf of gebouw. Scoorde diergaarde Blijdorp met olifant Olli (al meer dan 100.000 keer verkocht), informatiecentrum Futureland van Maasvlakte 2 presenteerde deze week knuffelmammoet Matty. Van de knuffel, die dinsdag zijn naam kreeg via een wedstrijd op Facebook, zijn er in drie dagen tweehonderd verkocht. Matty is een mammoet omdat op de Maasvlakte bijna dagelijks fossielen van deze uitgestorven dieren worden gevonden. What’s next in Rotterdam? Harry de Haaienbek (op het station)? Of Romy de Rups (Markthal)?