Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Net gemist, 6/12

LEZEN
Wat Aliens in the Valley
Tijd 17 minuten

Reddit wordt wel de voorpagina van het internet genoemd. Het is een sociale nieuwssite van enorme populariteit – en altijd omringd door schandaaltjes. De afgelopen twee maanden was Reddit het epicentrum van een rel over uitgelekte naaktfoto’s van bekendheden. Wat is dit voor bedrijf? Mashable maakte een longread.

KIJKEN
Wat Who the fuck is Jett Rebel
Tijd 56 minuten

De meeste muzikanten moeten jaren ploeteren voordat ze een beetje succes hebben. Bij zanger Jelte Tuinstra (1991), beter bekend als Jett Rebel, ging dat anders. Zijn eerste hit ‘Louise’ kwam in oktober 2013 uit, waarna een zomer met meer dan zestig festivaloptredens volgde, waaronder Pinkpop en Lowlands. In februari staat hij in de Heineken Music Hall. Documentairemaakster Linda Hakeboom volgde hem tijdens zijn tour en het maken van zijn debuutalbum. Tuinstra creëerde een alter-ego om door te breken. „Jelte Tuinstra is een mooie naam. Maar heel veel verder dan Heerenveen en Sneek zul je er niet mee komen.”

LEZEN
Wat The Secret Life of Passwords
Tijd 20 minuten

Oké, wachtwoord1234, dat is gewoon niet slim. Maar wat neem je wel als wachtwoord? Vaak iets veelzeggends en persoonlijks. Je wachtwoord vertelt iets over wie je bent. Maar wat? The New York Times maakte er een prachtig menselijk verhaal over.

KIJKEN
Wat DWDD University presenteert: het oneindige
Tijd 50 minuten

Oneindigheid, kun jij je er iets bij voorstellen? Zelfs Robbert Dijkgraaf heeft er moeite mee. Maar hij doet een moedige poging het concept uit te leggen in zijn jongste aflevering van DWDD University. Je maag draait ervan om.