Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Klassiek, oorlog en poëzie

Zondagavond staat Café Classique, de reeks klassieke concerten in cafésetting, in het teken van Oorlog en Poëzie. Hiervoor werkte organisator Stichting Muziek Buiten De Concertzaal samen met de Jonge Historici. De avond draait om persoonlijke verhalen rond composities en gedichten uit de Eerste Wereldoorlog. Een eerbetoon aan o.a. componist Maurice Ravel, dichter Ivor Gurney en concertpianist Paul Wittgenstein, en optredens van onder meer pianist Thomas Beijer en cabaretier Diederik van Vleuten. Om meer jongeren te trekken is de toegang tot 30 jaar gratis. Zondag 7 december, 20.00 uur (met diner vanaf 18.30 uur), De Rode Hoed, Keizersgracht 102. www.muziekbuitendeconcertzaal.nl