Jij regelt een One Nights Tent voor een one night stand

Foto ANP

Functie: Mede-oprichter
Bedrijf:  One Nights Tent, een startup die milieuvriendelijk kampeergerei en eendagstenten verkoopt op festivals.
Wat opvalt aan de vacature: Je moet van festivals houden.

Wat doe je dan eigenlijk?

Jij gaat ervoor zorgen dat One Nights Tent - dat, uhm ja, klinkt als dat andere - groot wordt. In het kort: One Nights Tent verkoopt eendagstenten van wit plastic die je kunt recyclen. Op te halen op het festival zelf. Kosten: twintig euro voor een slaapzak, tien euro voor een luchtbed, of een totaalpakket mét tent: zeventig euro.

Oprichter Devin Malone, afkomstig uit Alaska (VS), is zelf een fervent bezoeker van festivals maar ergert zich na afloop altijd aan de hoeveelheid afval die blijft liggen. En aan het gesjouw met tenten op festivals. Daarom richtte hij One Nights Tent op om dit te verhelpen.

Afgelopen zomer werden de kampeerspullen al verkocht op Lowlands en Down The Rabbit Hole, Lowlands’ kleine broertje. Maar nu zoekt Malone een zakenpartner voor de commerciële kant van het bedrijf. “Iemand die me kan helpen met de verkoop van tenten, nieuwe relaties wil aangaan.” Dat ga jij dus doen.

Wat verdient dat?

Daar is Malone niet concreet over. “Jij bent verantwoordelijk voor je eigen salaris”. Of zoals Malone het op z’n Amerikaans zegt:

“You create your own success”.

Reken dus niet op een vetpot, One Nights Tent is immers nog in de opstartfase. Wel krijg je aandelen en kun je, als je de zaak laat groeien, op korte termijn veel geld - “meer dan bij een groot bedrijf” - gaan verdienen.

Waarom zoeken ze iemand?

Omdat Malone de startup verder uit wil bouwen. En daarvoor een commercieel ingestelde zakenpartner zoekt die hem hierbij gaat helpen.

Wat voor collega moet je zijn?

Ondernemend. Klantgericht. Een aanpakker. “Iemand die de startup wil laten groeien”. Die strategisch kan denken, bedrijfsplannen maakt. Risico’s durft te nemen. “Wil pieken maar ook met tegenslagen om kan gaan.” En iemand die van festivals houdt, natuurlijk.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

Omdat je een bedrijf, dat deel uitmaakt van verschillende netwerken voor veelbelovende startups, echt neer kunt zetten. Dat betekent: veel verantwoordelijkheid en creatieve mogelijkheden. Ook maak je, als je een fervent festivalganger bent, deels van je werk je hobby.

Wel is de werkomgeving kleinschalig: je werkt direct samen met Malone en één ander iemand, voorlopig nog vanuit Malone’s huis in Amsterdam. Reken dus niet op een kantoor met chique uitjes en vrijdagmiddagborrels met hordes collega’s.

Ook is je werk 24/7.

“Je staat altijd ‘aan’, je dag stopt niet na vijf uur”.

Hou daar dus rekening mee. En dat je, als er onverwachte tegenslagen komen, weinig hebt om op terug te vallen.

    • Liza Jansen