Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Kindvriendelijke Google-versie

Google gaat kindvriendelijke versies maken van een aantal producten, zegt projectleider Pavni Diwanji tegen USA Today. Het gaat waarschijnlijk om producten zoals Youtube en de zoekmachine. Uitgangspunt is dat kinderen van 12 en jonger op een leuke, veilige manier kunnen internetten. Jongeren zijn op zoek naar andere informatie dan volwassenen, zegt Diwanji. Als ze nu bijvoorbeeld op ‘trein’ zoeken, vinden ze reisinformatie in plaats van Thomas de stoomlocomotief.