Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

The Deer Hunter

(Michael Cimino, 1978). Psychologisch drama over drie jonge Amerikaanse mannen uit een staalfabrieksstadje in Pennsylvania, die na een overmoedige start met trauma’s uit de oorlog in Vietnam terugkomen. Vriendschap is het hoofdmotief van deze epische, met vijf Oscars bekroonde film. Regisseur Cimino volgt de drie arbeiders voor, tijdens en na hun vrijwillige diensttijd in Vietnam. De klassieker is omstreden vanwege de vertekening van de Vietnamoorlog: zo deed de Vietcong bijvoorbeeld niet aan Russische roulette. Met Robert de Niro en Meryl Streep.

RTL7, 22.00-01.40u.