Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Million Dollar Baby

(Clint Eastwood, 2004). De arme serveerster Maggie loopt een boksschool in Los Angeles binnen en vraagt of Frankie (Eastwood) haar trainer wil worden, maar Frankie traint geen meisjes. Maggie geeft niet op en Frankie gaat overstag als hij niemand anders meer te trainen heeft. De vertelling gaat, zoals vrijwel elke boksfilm, over hoop, doorzettingsvermogen en het noodlot. Hilary Swank won een Oscar voor haar vertolking van Maggie, vastbesloten zich te ontworstelen aan haar white-trash-milieu. Eastwoods sobere aanpak leidt naar een emotionele climax.

Canvas, 20.40-22.45u.