Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

UMC krijgt dit weekend eerste ebolapatiënt in Nederland

Voor het eerst komt er een ebolapatiënt naar Nederland. Een Nigeriaanse man, militair van de VN-vredesmacht in Liberia, zal naar verwachting dit weekeinde worden opgenomen in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid. De man zal met een speciaal vliegtuig van de Amerikaanse chartermaatschappij Phoenix Air vervoerd worden, waarin hij volledig geïsoleerd kan worden. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid, VVD) had eerder bekendgemaakt dat Nederland vier bedden voor buitenlandse ebolapatiënten beschikbaar zou stellen. (NRC)