Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Nobelprijsmedaille levert ‘paria’ Watson recordbedrag van 3,8 miljoen euro op

De Nobelprijsmedaille van James Watson, die hij in 1962 kreeg als medeontdekker van DNA, heeft een recordprijs van 3,8 miljoen euro opgeleverd. Het was de eerste keer dat een medaille van een levende winnaar geveild werd. Watson verkocht zijn prijs naar eigen zeggen mede uit geldgebrek na in 2007 een ‘paria’ te zijn geworden door te zeggen dat mensen van Afrikaanse komaf minder slim zijn dan blanken. (NRC)