Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Games

‘Die hippische kwaliteiten zijn handig nu’

De hoofdrolspeler van de intocht is een Rotterdamse ondernemer, Erik Spindler (circa 1733 jaar). Vandaag zal hij in gedachten vele daken betreden. Spindler over zíjn Rotterdam.

ROTTERDAMSCHE MANEGE

„Dat is mijn favoriete plek, ik ben fervent paardrijdfan. Die hippische kwaliteiten zijn handig als ik van gedaante verwissel rond deze tijd van het jaar. Amerigo wordt wel eens nukkig, dan gaan meteen de telefoontjes omhoog. Zal hij vallen? Helaas, de Rotterdamse Goedheiligman blijft altijd zitten. De Amsterdamse niet, daar moet wel eens ingegrepen worden. Maar de Rotterdamse, die blijft zitten.

„In de Rotterdamsche Manege zijn de reserveofficieren te paard gevestigd. Daarvan maak ik onderdeel uit. Ik ben ook lid van de Cavalerie Ere-Escorte, de paarden achter de Gouden Koets op Prinsjesdag. Ik heb inderdaad veel formele functies te paard. Dat heb ik nooit zo door, het is gewoon een onderdeel van mijn vrije tijd.”

DE MAAS

„Vroeger had ik een klassieke motorboot liggen in de City Marina, vlak bij de Kop van Zuid. Elke keer als ik over de Van Brienenoordbrug rij, staan mijn ogen gericht op de Maas. Kijken is mooi, er overheen varen prachtig. Al die langs glijdende schepen, dan voel je echt dat Rotterdam een wereldstad is. Mijn bootje ligt nu in Sneek. De intocht heeft daarom voor mij extra betekenis, want dan mag ik weer over de Maas varen.”

GULIANO

„De beste kwaliteit Italiaanse broodjes, op de Meent. Ik ken weinig lunchtenten waarvoor je in de rij moet staan, maar daar gebeurt het ieder weekend. Ik ken de eigenaren niet persoonlijk, maar heb wel altijd een praatje pot met hen als ik er ben. En nee, ik ben ook geen aandeelhouder, maar daar moet je gewoon geweest zijn.”

PARKLAAN

„Met mijn spellenbedrijf, Identity Games, zitten we op de Westersingel. Ik loop dan graag even richting de Veerhaven, naar de Parklaan. Oude gebouwen met allure. Dat is wel echt een heel mooi stukje Rotterdam.”