Dankzij een remake is de Kalashnikov voortaan een vredeswapen

De nieuwe slogan van het bedrijf wordt in Engelse berichten van de verantwoordelijke pr-firma Apostol omschreven als “Protecting Peace”. Volgens kenners is “vredeswapens” of “wapens van de wereld” een betere letterlijke vertaling.
De nieuwe slogan van het bedrijf wordt in Engelse berichten van de verantwoordelijke pr-firma Apostol omschreven als “Protecting Peace”. Volgens kenners is “vredeswapens” of “wapens van de wereld” een betere letterlijke vertaling. Rostec

Kalashnikov is sinds deze week helemaal anders. Na een remake ter waarde van een kleine 400.000 dollar (322.000 euro) heeft de wapenfabrikant een nieuw logo, een nieuwe website, een nieuwe slogan en als het aan het bedrijf ligt ook een nieuw imago.

Het Russische concern hoopt dat daarmee “de wereldwijde wapenverkopen ondanks de Westerse sancties stijgen.”

Onderdeel van het imago zijn ook nog deze twee gelikte reclamefilms (in het Russisch).

    • Camil Driessen
    • Bas van Kooij