Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Duitse centrale bank verlaagt prognose voor groei in 2015

De Duitse economie groeit volgend jaar aanzienlijk minder dan eerder verwacht. Dat voorspelde de Bundesbank vanmorgen. De Duitse centrale bank halveerde haar verwachting voor Europa’s grootste economie naar 1 procent. Voor 2016 wordt gerekend op 1,6 procent groei. In deze prognoses wordt nog geen rekening gehouden met de recente sterke daling van de olieprijs. Als olie zo goedkoop blijft, kan de economie volgens de bank een fractie sterker groeien. De Duitse economie ondervindt steun van de aantrekkende binnenlandse vraag, maar wordt geremd door het zwakke herstel in de rest van de eurozone. (ANP)