Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cabaret

Martijn Koning: Sint & Nieuw

Cabaretier Martijn Koning (1978) geeft al bijna tien jaar voorstellingen op de Nederlandse comedypodia. Hij deed afgelopen oktober een opvallend relaas bij Pauw aan tafel. Hij vertelde aangifte te hebben gedaan tegen zijn collega Javier Guzman, die hem tijdens een nachtelijk bezoek duidelijk zou hebben gemaakt niet gediend te zijn van zijn Sint & Nieuw-conference. Vanavond is deze conference te zien, die Koning bedacht in opdracht van BNN-VARA. Koning blikt terug op het jaar 2014 en zoomt in op Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten.

NPO 3, 22.10-23.05u.