Zuurkoolpakketjes met worst

Wanneer je Sinterklaas viert met kleine kinderen is het handig om vroeg te beginnen, bijvoorbeeld zodra het donker is, om 5 uur ’s middags. Wanneer ze wat ouder zijn kun je ook later starten met pakjesavond, maar in beide scenario’s zit etenstijd altijd een beetje in de weg. Dan is het een aardige optie om de maaltijd simpel en informeel te houden. Bijvoorbeeld met deze zuurkoolpakketjes met worst, die je zo uit het handje eet. Kun je eventueel ondertussen gewoon doorspelen met je nieuwe brandweerauto/barbiedroomhuis/Xbox One.

Verwarm de over op 200 °C. Schep de zuurkool en kummel door elkaar. Bestrooi het werkvlak met bloem. Leg 2 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een langwerpig lapje van ca. 20x16 cm. Herhaal met de overige plakjes bladerdeeg. Leg de lapjes in de breedte voor je. Verdeel het roggebrood over de onderste helften van het deeg en leg daarop de zuurkool. Eindig met een worstje. Maak met een mesje enkele inkepingen in het onbelegde gedeelte van elk deeglapje zodat een opengewerkt patroontje ontstaat en de stoom straks kan ontsnappen. Bestrijk de randen van de deeglapjes met losgeklopt ei. Vouw steeds het ingesneden deeg over het worstje. Druk de zijkanten met een vork dicht. Leg de pakketjes op de beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant ook met ei. Bak de pakketjes in het midden van de oven in ca. 20 – 25 minuten goudbruin en gaar. Roer de zure room en mosterd door elkaar en serveer erbij.