Heel Belangrijke Qatari’s vieren hun komst naar Den Haag

Het is meteen gezellig daar op de 19de verdieping van het Haagse World Trade Center. Blijkens het persbericht dat wij ontvingen vindt Zijne Excellentie Dr. Mohammed bin Saleh Al-Sada de opening een belangrijke mijlpaal voor Muntajat en de chemische en petrochemische sector. Hij zei ook dat dat marketingtak trots is op dat hij zich in Den Haag mag vestigen in het gezelschap van een groot aantal internationale bedrijven en organisaties. Helaas liet hij in het midden waarom hij precies voor Den Haag had gekozen, welke bedrijven dan zo relevant zijn en hoe belangrijk het kunnen aangaan van bepaalde fiscale constructies zijn geweest voor zijn beslissing.

Den Haag is een nieuw hoofdkantoor rijker. Vandaag begint de eerste werkdag in het gisteren officieel geopende hoofdkantoor van Muntajat: een van de belangrijkste staatsbedrijven van oliestaat Qatar.

Muntajat is het exclusieve marketing- en verkoopbedrijf van Qatar’s nationale productie van chemicaliën en petrochemicaliën. Qatar exporteert jaarlijks 10 miljoen ton aan chemicaliën, kunst- en meststoffen aan klanten in 120 landen. Het gaat dus om nogal wat geld.

Vandaar ook de belangrijke delegatie. In beeld: de opening met toelichting uit een persbericht van Muntajat, voor iedereen die altijd al heeft willen weten hoe zoiets er nou precies uitziet.

    • Camil Driessen