PSV-Feyenoord naar 17 december, Roda boos

PSV - Feyenoord wordt gespeeld op woensdag 17 december en daarmee heeft de KNVB een datum gevonden voor het eredivisieduel dat afgelopen weekend niet door kon gaan. Hiervoor moet het bekerduel Roda JC - PSV wijken, tot ongenoegen van de Kerkraadse eerstedivisieclub.

Roda is volgens een woordvoerder van de Limburgse club niet betrokken bij de besluitvorming. Roda had al kerstarrangementen verkocht voor de wedstrijd die nu naar 20 januari is verplaatst. Supporters die al kaartjes hadden gekocht, maar niet kunnen op de nieuwe datum, kunnen hun geld terugkrijgen. Roda kan de schade – „mogelijk meer dan tienduizend euro” – niet verhalen op de KNVB, aldus de clubwoordvoerder. „Ze zeiden: als we daaraan beginnen is het eind zoek.”

Volgens de KNVB is de oplossing voor PSV-Feyenoord te danken aan de „constructieve houding van NS en de gemeente Kerkrade”, aldus competitiemanager Gijs de Jong op de site van de voetbalbond. „We hebben er begrip voor dat [Roda] dit liever anders had gezien.” Maar uitstel van een bekerduel geniet de voorkeur boven uitstel van een competitieduel, omdat bekerduels „meer op zichzelf staan”.

PSV- Feyenoord stond gepland voor afgelopen zondag, maar kon niet doorgaan omdat PSV een Europa League-duel in Portugal pas vrijdag uit kon spelen. Volgens de KNVB-reglementen moet er 48 uur tussen twee wedstrijden zitten. Een alternatief deze week was onmogelijk omdat de NS geen treinen kon vrijmaken voor vervoer van Feyenoord-fans. (NRC)