Politie geeft camerabeelden vrij van zware mishandeling Amsterdam

Beeld van de groep jongemannen.
Beeld van de groep jongemannen. Foto Politie

De politie heeft gisteren camerabeelden vrijgegeven van een zware mishandeling in Amsterdam, die plaatsvond op 21 september van dit jaar. Een groep jongemannen beroofde en mishandelde een straatmuzikant.

De beelden worden nu naar buiten gebracht omdat de daders nog voortvluchtig zijn. De politie hoopt op deze manier ze alsnog op het spoor te komen. Op de bewuste avond in september liepen de in totaal veertien jongemannen in het centrum van Amsterdam ter hoogte van de Raadhuisstraat. Eén van hen probeerde de dagopbrengst van de 44-jarige muzikant, die op dat moment zijn opbrengst telde, af te pakken.

De muzikant verzette zich, maar had geen kans tegen de veertien mannen. Hij werd door hen van achteren aangevallen en geschopt en geslagen. Achteraf bleek dat door de mishandeling zijn been op meerdere plaatsen was gebroken.

Volgens de politie vluchtte de groep weg richting de Dam nadat omstanders ingrepen.