Bianchi negeerde gele vlag

De Franse Formule 1-autocoureur Jules Bianchi heeft zichzelf in gevaar gebracht tijdens de Grand Prix van Japan op 5 oktober. De coureur van Marussia negeerde gele waarschuwingsvlaggen en verminderde zijn snelheid onvoldoende, is de conclusie in een onderzoek van de internationale autosportfederatie naar het ongeval op het circuit van Suzuka. Doordat Bianchi in de regen te hard doorreed, raakte hij de controle kwijt en vloog hij van de baan in de bocht waar de Duitser Adrian Sutil een ronde eerder was gecrasht. De Fransman boorde zijn bolide in een takelwagen die daar al bezig was de auto van Sutil weg te slepen en raakte zwaargewond aan zijn hoofd. De 25-jarige Bianchi is nog altijd buiten bewustzijn en ligt in zorgwekkende toestand in een ziekenhuis in Nice. (Novum)