Samsom: boring naar schaliegas is onnodig

Volgens PvdA-leider Diederik Samsom zal er in ons land niet naar schaliegas worden geboord. Dat zei hij gisteren in het radioprogramma De Nieuws BV. Het kabinet onderzoekt momenteel of, en zo ja, waar proefboringen naar schaliegas kunnen worden toegestaan. Het is „volstrekt onnodig” om in Nederland te gaan boren naar schaliegas, verklaarde Samsom. Er is hier genoeg gas gevonden om ons nog de komende veertig, vijftig jaar van gas te voorzien, aldus de PvdA-leider. Na die overgangsperiode „moeten we echt duurzame energiebronnen gaan gebruiken”. Samsom zei eerder akkoord te kunnen gaan met de winning van schaliegas als dat schoon en veilig kan gebeuren. Binnen zijn partij is het verzet tegen schaliegas groot. De VVD is verbaasd over de opmerking van Samsom, een woordvoerder zegt dat de partij eerst de feiten op een rij moet hebben voordat de fractie tot een oordeel komt.

    • NRC