Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

Toegang tot documenten NSA

Journalist Glenn Greenwald (The Intercept) gaat andere journalisten makkelijker toegang geven tot de documenten van NSA-klokkenluider Edward Snowden. Daartoe wordt een ‘data room’ opgezet in New York. Dat zegt Greenwald in een interview met website Merkur Online. Welke journalisten precies toegang krijgen tot de data room is nog onduidelijk. Greenwald was samen met documentairemaakster Laura Poitras de eerste journalist die via Snowden het NSA-schandaal naar buiten bracht.