Dit is wat je vandaag moet weten

Beeld NRC Q

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Herken jij het Nederlands bedrijfsleven van boven? Doe de quiz.

Vandaag is niet de leukste dag van het jaar Vladimir Vladimirovitsj Poetin te zijn. Hij houdt zijn jaarlijkse toespraak tot het parlement, net nu de koers van de roebel keldert, de Russische economie haast in recessie raakt en de olieprijs daalt.

Over de dalende olieprijs gesproken: Shell zou BP willen overnemen, gaat het gerucht. Samen kunnen ze het grootste oliebedrijf ter wereld worden. Dat hebben we eerder gehoord, waarom zou het deze keer wel gebeuren?

Poldernieuws

Moszkowicz en Moszkowicz willen dat Moszkowicz de naam van zijn kantoor wijzigt, schrijft de Telegraaf.

Unilever is 100 miljard euro waard op de beurs. Dat is redelijk uniek, bericht de Volkskrant.

Uber houdt erg veel van Amsterdam. De taxirebellen stallen het internationale ontwikkelingsteam in de hoofdstad, meldt het Financieele Dagblad.

While you were sleeping… in the US

Google Glass krijgt concurrentie van zijn eigen partners, schrijft Quartz. En daar is het techbedrijf blij mee.

Business Insider vat nog eens samen hoe erg de recente cyberaanval op Sony Pictures eigenlijk was.

Wie goed doet, krijgt opslag. Zo werkt dat bij Synopsys, laat The Wall Street Journal zien.

While you were sleeping… in Asia

Een walmende, stinkende, vervuilende kolencentrale wil Thailand best hebben om de economie op gang te houden. Maar het ding moet wel in het armere Laos gebouwd worden, schrijft The Wall Street Journal.

David Beckham wordt het nieuwe uithangbord van het Chinese levensmiddelenbedrijf Li & Fung, schrijft South China Morning Post.

De Filippijnen is bezig met een economische opmars en SM Investments investeert miljarden om nog meer megawinkelcentra te bouwen, meldt Nikkei Asian Review.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q