Programmeer je eigen lichtshow op de kerstboom van het Witte Huis

Een kerstboom met witte, rode of toch blauwe ballen, slingers en lichtjes? In veel huizen elk jaar een dilemma. Het Witte Huis laat de kleur van de kerstbomen buiten bepalen door het publiek via een speciale coderingswebsite.

Een kerstboom arriveert bij het Witte Huis. Dit jaar kan je je eigen lichtshow programmeren op een van de kerstbomen.
Een kerstboom arriveert bij het Witte Huis. Dit jaar kan je je eigen lichtshow programmeren op een van de kerstbomen. Foto AP / Susan Walsh

Een kerstboom met witte, rode of toch blauwe ballen, slingers en lichtjes? In veel huishoudens is het elk jaar weer een dilemma. President Obama maakt het zich dit jaar gemakkelijk: het Witte Huis laat de kleur van de kerstbomen buiten bepalen door het publiek via een speciale coderingswebsite.

De website, gemaakt met Made w/ Code van Google, stelt bezoekers in staat zelf een lichtshow te coderen op een van de bomen bij het huis van de Amerikaanse president. Hiervoor hoef je geen nerd te zijn. Het tooltje, Blockly, is heel simpel te gebruiken.

Ook NRC maakte een eigen lichtshow. Deze is op 12 december om 21.51 uur lokale tijd te bewonderen in de Amerikaanse hoofdstad, of in dit gifje:

Door NRC geprogrammeerde lichtshow op een van kerstbomen van het Witte Huis

De eerste lichtjes gaan vanavond om 17 uur aan in Washington. De openingsshow is te volgen op het YouTube-kanaal van het Witte Huis.

Kerstversiering

Het Witte Huis laat het niet bij de lampjes buiten. Binnen is het gedeelte dat is opengesteld voor het publiek net als andere jaren uitgebreid versierd. Het thema is A Children’s Winter Wonderland, en de versieringen zijn opgedragen aan de familie van militairen. Michelle Obama gaf gisteren een uitgebreide presentatie. De aanwezige kinderen stonden niet netjes op voor de First Lady: