Hema levert mogelijk pas ná Sinterklaas

Foto Bloomberg
Foto Bloomberg

Klanten die een sinterklaascadeau bij Hema hebben besteld, zitten op 5 december mogelijk zonder pakjes. De warenhuisketen laat via zijn website weten moeite te hebben om bij de webshop bestelde producten te leveren voor pakjesavond, als klanten die na 27 november besteld hebben. Het bedrijf zegt zijn uiterste best te doen, maar door de enorme drukte niet te kunnen garanderen dat de bestellingen op tijd geleverd worden. Hoe lang het duurt voordat een bestelling arriveert, kan het warenhuis ook niet zeggen. Bestellingen van fotoproducten en gebak zou het bedrijf wel op tijd kunnen leveren. De onlineverkoop groeide met twee derde ten opzichte van vorig jaar, wat nu tot vertraging leidt volgens Hema. Eerder vandaag bleek dat het bedrijf vorig kwartaal bijna 15 miljoen euro verlies leed. Met de online-verkopen ging het beter dan gemiddeld.

    • NRC