Alle omroepen mogen kersttoespraak koning uitzenden

Foto ANP via RVD

De kersttoespraak van koning Willem-Alexander mag dit jaar door alle omroepen die daar behoefte aan hebben worden uitgezonden. Dit heeft de NOS toegezegd na overleg met de Rijksvoorlichtingsdienst en de betrokken omroepen, zo schrijft RTL Nieuws.

Tot dit jaar werd de toespraak, die worden uitgezonden op Eerste Kerstdag om 13.00 uur, alleen uitgezonden via NPO Nederland 1 en NPO Radio 1. Voor 2000 werd de toespraak alleen via de radio uitgezonden. RTL Nederland heeft al aangegeven de toespraak via RTL 4 en rtlnieuws.nl te gaan uitzenden. Of andere omroepen dit ook gaan doen is nog onbekend.

Vorig jaar hield de koning zijn eerste toespraak. Deze was meteen ook de best bekeken kersttoespraak ooit, met 2,4 miljoen kijkers.