Ziekenhuis Dokkum blijft voorlopig open

Het noodlijdende ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum, in Noordoost-Friesland, blijft voorlopig open. De curator van het failliete ziekenhuis heeft aan medewerkers en medische staf laten weten dat zij bepaalde medische zorg kunnen blijven leveren, meldt persbureau ANP.

De Friese vlag hangt halfstok voor ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum.
De Friese vlag hangt halfstok voor ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. Foto ANP/Catrinus van der Veen

Het noodlijdende ziekenhuis De Sionsberg in het Friese Dokkum blijft voorlopig open. De curator van het failliete ziekenhuis heeft aan medewerkers en medische staf laten weten dat zij bepaalde medische zorg kunnen blijven leveren, meldt persbureau ANP.

Voorzitter van de medische staf Jan Leendert Brouwer liet vandaag ook weten dat het leveren van zorg doorgaat, “zij het met enkele beperkingen”. Zo blijven de operatiekamers gesloten.

Het ziekenhuis moest eind vorige week dicht nadat Zorggroep Pasana, waar de Sionsberg onder viel, failliet werd verklaard. Toen was al duidelijk dat de 250 werknemers onbetaald poliklinische behandelingen en medisch onderzoek zouden blijven doen.

Pasana bouwde de zorg in de aanloop naar het faillissement versneld af. Er gold een opnamestop en patiënten werden doorverwezen naar hun huisarts of naar ziekenhuizen in Drachten of Leeuwarden.

Met het faillissement, uitgesproken door de rechtbank in Leeuwarden, viel ook het doek voor zeven zorgcentra en verpleeghuizen in Noordoost-Friesland. Mogelijk verliezen zo’n 1400 mensen hun baan.

Lees ook: Protest tegen sluiting ziekenhuis Dokkum