Veiling spullen Moszkowicz gaat definitief niet door

De veiling van de spullen van Bram Moszkowicz gaat nu definitief niet door.
De veiling van de spullen van Bram Moszkowicz gaat nu definitief niet door. Foto ANP / Jerry Lampen

De inbeslagname en veiling van de spullen van ex-advocaat Bram Moszkowicz gaat nu toch niet door. Dat zegt zijn advocaat Herman Loonstein. “Gisterenavond laat is er een schikking bereikt waardoor het boek gesloten kan worden.”

Tegelijkertijd verscheen vanmorgen een bericht in de Telegraaf waarin Gordon zegt de rekening van Moszkowicz te willen betalen. De zanger zegt dat zodra het beter gaat met Moszkowicz, hij hem maar moet terugbetalen. Of de schikking waarover Loonstein spreekt betekent dat Gordon geld leent aan Moszkowicz, is onbekend. “Ik heb de kranten vanmorgen ook gelezen, maar over de inhoud van de schikking kan ik niets zeggen”, aldus Loonstein.

Een deurwaarder dreigde de woning van Moszkowicz vanmorgen leeg te halen. Advocaat Gabriel Meijers wilde de spullen van de ex-advocaat op een veiling laten verkopen. Moszkowicz zou een openstaande rekening wegens juridische bijstand niet kunnen betalen.

Beslag

In oktober werd door een deurwaarder beslag gelegd op de kunstcollectie en elektronica van Moszkowicz op verzoek van Meijers. Met een kortgeding probeerde Moszkowicz de veiling tegen te houden, maar aanvankelijk lukte dat niet. De rechtbank oordeelde vorige week ook nog dat Moszkowicz 35.000 euro terug moet betalen aan zijn voormalig cliënt Donald G., maar Herman Loonstein beweerde in de rechtszaal dat zijn cliënt “aan de grond zit” en geen geld heeft om schuldeisers te betalen. Alle inkomsten van Moszkowicz gaan direct naar de belastingdienst.