Teller YouTube kan Gangnam Style niet bijbenen

De video Gangnam Style van PSY is vaker bekeken dan de teller van Youtube aankan.
De video Gangnam Style van PSY is vaker bekeken dan de teller van Youtube aankan. Foto ANP / Sedat Suna

De videoclip van Gangnam Style is zo vaak bekeken dat de teller van YouTube ervan begon te roken. De Zuid-Koreaanse hit van PSY  is inmiddels ruim 2,1 miljard keer bekeken. De video uit 2012 heeft daarmee het maximum aantal ‘views’ bereikt, zo schrijft het bedrijf op een blog.

YouTube slaat het aantal keren dat een video is bekeken op in 32 bits. Getallen kunnen daardoor niet groter worden dan 2.147.483.647. De makers van de website hadden naar eigen zeggen nooit verwacht dat een video zo vaak zou worden bekeken. “Maar dat was voordat we PSY leerden kennen.”

De website is daarom nu bezig met een nieuwe teller, om nog grotere getallen op te slaan. Voorlopig is dat overigens vooral nodig voor Gangnam Style, omdat de op een na meest bekeken video ‘slechts’ 1,1 miljard views heeft. Gangnam Style passeerde de miljard al in december 2012, amper een half jaar nadat de video verscheen.

De volledige top 5

1. Psy - Gangnam Style (2,1 miljard views)

2. Justin Bieber en Ludacris - Baby (1,1 miljard views)

3. Charlie bit my finger - again! (805 miljoen views)

4. Jennifer Lopez en Pitbull - On The Floor (791 miljoen views)

5. LMFAO - Party Rock Anthem (781 miljoen views)