Televisiekijken wordt nooit meer hetzelfde

None

Misschien is het treurigste wat John Atkinson ons onthult het feit dat onze favoriete televisieprogramma’s niet zo magisch en bijzonder zijn als ze lijken. Met zijn infographic Anatomy of Shows ontleedt de Canadese illustrator in grote lijnen de formule van sitcoms, historische drama’s, sport- en actualiteitenprogramma’s en realitytelevisie. En inderdaad, veel comedy’s gaan over hoofdrolspelers die schijnbaar niet bij elkaar passen. Ontstaat er in elke aflevering een misverstand dat moet worden opgelost. Uiteraard eindigt de show altijd met een hartverwarmende (‘awww’) conclusie. Wie Anatomy of Shows ziet kan het nooit meer vergeten. Dus wees gewaarschuwd als je ooit nog ongedwongen wilt kijken naar Friends, Downtown Abbey of The Big Bang Theory. Maar de blog van Atkins, Wrong Hands, biedt nog meer kleine diamantjes. Zoals zijn Shakespeare-spoilers. Om de samenvatting van de meesterwerken van Shakespeare alvast te verklappen: iedereen gaat dood.