Straatmuzikant overlijdt na steekpartij in winkelcentrum Zwolle, één gewonde

Een 54-jarige straatmuzikant die gisteravond bij een winkelcentrum in Zwolle werd neergestoken, is vannacht overleden. Een tweede slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis. De muzikant speelde op het moment van het incident toen een man ineens op hem begon in te steken. De dader rende vervolgens hysterisch een supermarkt in, meldden ooggetuigen aan dagblad De Stentor. Het tweede slachtoffer probeerde de man van zich af te houden met een winkelwagentje, waarbij deze persoon ten val kwam. Het is niet duidelijk of de verwondingen van dit slachtoffer door die val zijn veroorzaakt of door de dader. De politie wil dit niet toelichten. De dader kon door omstanders worden overmeesterd en is aan de politie overgedragen. Het is niet de bekend of hij één van de slachtoffers kende en welk motief hij had. (NRC)