Berlijners pikken ontslag van kerstman niet

De Facebookpagina van KaDeWe is door een ‘shitstorm’ getroffen nadat bekend werd dat het befaamde Berlijnse warenhuis de kerstman had ontslagen. De 72-jarige Peter Georgi, die er volgens tabloid Bild zelfs in joggingbroek en houthakkershemd uitziet alsof hij een rendierenslee voor de deur heeft staan, was na dertien jaar plotseling zijn profitabele bijbaantje kwijt. Met tranen in de ogen vertelde hij over de kinderen die aan hem verknocht zijn, over zijn vele vrienden. „Ik speel de kerstman niet, ik ben het.”

Klanten zijn woedend. „Het toont dat daar alleen een paar geldgeile zakken zitten. Een mensenleven telt niet,” schrijft een vrouw. Een man: „Ik hoop dat jullie later ook zo worden gedumpt. In deze winkel kom ik niet meer.” Een vrouw meent dat de kerstman een christelijk symbool is en dat het warenhuis de kerstman onder druk van de moslims aan de kant heeft gezet. „Hebben ze jullie ook verboden Kerst te vieren?”

Nee, het KaDeWe (Kaufhaus des Westens) heeft een jongere kerstman aangesteld, zo blijkt. Georgi mag „van zijn welverdiende rust genieten”. Zoals het hoort in een kerstverhaal loopt het ook voor Georgi goed af. Door alle aandacht kan hij gewoon door, bij de nieuwe prestigieuze mall aan de Potzdammer Platz. En volgend jaar ook.