PSV nu op 17 december tegen Feyenoord

Foto ANP / Koen van Weel

De competitiewedstrijd tussen PSV en Feyenoord wordt op 17 december afgewerkt. Dat heeft de KNVB vandaag bekendgemaakt.

De ploegen zouden elkaar aanvankelijk afgelopen zondag al treffen in het Philips Stadion. Dat was echter niet mogelijk, omdat PSV vrijdag nog de tweede helft van het gestaakte uitduel met Estoril in de Europa League moest afwerken.

De topper werd vervolgens verplaatst naar dinsdag, maar op die dag bleek de NS niet alle supporters van Feyenoord te kunnen vervoeren. Rotterdamse fans die op 17 december niet naar Eindhoven kunnen of willen, hebben een week de tijd hun gekochte kaartje terug te geven.

Na lang beraad is gekozen de wedstrijd op woensdag 17 december te spelen, waardoor de bekerwedstrijd die PSV dan zou spelen tegen Roda JC verplaatst wordt naar 20 januari.

Roda zei gisteren dat de KNVB dan de reeds gemaakte kosten voor de bekerwedstrijd moest vergoeden. Operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB zegt over de verplaatsing van de bekerwedstrijd:

“Idealiter hadden we het bekerschema intact gelaten, maar dit is een uitzonderlijke situatie die door overmacht is ontstaan.”

PSV gaat aan kop van de eredivisie, Feyenoord staat derde met zeven punten minder. Beide clubs hebben een druk programma. PSV gaat zaterdag op bezoek bij FC Dordrecht en speelt daarna in tien dagen tijd vier keer thuis (tegen Dinamo Moskou, FC Twente, Feyenoord en Go Ahead Eagles). Na de korte winterstop moet de Eindhovense club dan in januari ook meteen weer vier keer spelen. Feyenoord heeft deze maand nog vier uitwedstrijden op het programma staan, tegen Excelsior, Standard Luik, PSV en NAC Breda.