‘Opgepakte vrouw in Libanon is niet de vrouw van Al-Baghdadi’

De leider van IS, Abu Bakr Al-Baghdadi.
De leider van IS, Abu Bakr Al-Baghdadi. AP

De vrouw die gisteren in Libanon is gearresteerd, is geen vrouw van Abu Bakr Al-Baghdadi, de leider van de Islamitische Staat (IS). Dat beweert de Iraakse regering althans.

De Libanese autoriteiten zeiden gisteren dat ze de vrouw van Al-Baghdadi gevangen hebben genomen. Ze hadden de vrouw opgepakt omdat ze met een valse ID reisde. De vrouw beweerde zelf een vrouw van Al-Baghdadi te zijn.

De woordvoerder van de minister van Binnenlandse Zaken van Irak vertelde aan persbureau AP dat de vrouw (Saja al-Dulaimi) Irakees is. Ze zou op weg zijn naar Syrië en een zus zijn van Omar Abdul Hamid al-Dulaimi, die in Irak vastzit als terreurverdachte. Volgens de woordvoerder heeft Al-Baghdadi twee vrouwen - geen van hen heet Saja al-Dulaimi.