Dode bij steekpartij in winkelcentrum Zwolle

Een politieagent in winkelcentrum de Dobbe in Zwolle na de steekpartij. Afgelopen nacht bezweek een slachtoffer aan zijn verwondingen.
Een politieagent in winkelcentrum de Dobbe in Zwolle na de steekpartij. Afgelopen nacht bezweek een slachtoffer aan zijn verwondingen. Foto ANP/Ginopress

Een 54-jarige straatmuzikant die gisteravond bij een winkelcentrum in Zwolle werd neergestoken, is afgelopen nacht in het ziekenhuis overleden. Een tweede slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis.

De straatmuzikant speelde op het moment van het incident voor Winkelcentrum Aa-landen toen plotseling een man op hem begon in te steken. De dader rende vervolgens hysterisch een supermarkt in. Volgens De Stentor probeerde een klant de man van zich af te houden met een winkelwagentje, waardoor de klant ten val kwam. Het is niet duidelijk of de verwondingen van die persoon door de val zijn veroorzaakt of door de dader; de politie doet geen uitspraken over de toestand van het tweede slachtoffer.

De dader kon door omstanders worden overmeesterd en is aan de politie overgedragen. Het is niet de bekend of de dader één van de slachtoffers kende en ook over een motief is nog niks bekend.

Bij het incident waren veel getuigen aanwezig; zij zijn door de politie en hulpdiensten opgevangen. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht kort na de steekpartij een bezoek aan de supermarkt en sprak daar met voorbijgangers die getuige waren van het incident.