Blame Canada

Canada gaf de wereld al zo veel: onder anderen Neil Young, Joni Mitchell, Celine Dion en Justin Bieber komen er vandaan. Maar het land is nog lang niet klaar met geven. Vorige week opende het Canadese ministerie van Buitenlandse Zaken, Handel en Ontwikkeling een officieel Twitter-account om grappen te maken over de vooroordelen die vooral Amerikanen hebben over hun noorderburen. Dat is de manier waarop @Canada ‘digitale diplomatie’ hoopt te bedrijven. Daar hoort overigens ook bij dat de extreme beleefdheid van Canadezen (‘#sorrynotsorry’) wordt aangepakt, net als het gebruik om elke zin met ‘eh’ af te sluiten. Het is een andere aanpak dan officiële Twitter-kanalen als @sweden of @WeAreAustralia, die elke week het beheer van het Twitter-account overlaat aan een van de burgers. Maar @Canada lijkt succesvol, de eerste dag volgden al meer dan 41.000 mensen het Twitter-account en werden de grappen al honderden keren gedeeld.