‘Vrouw en zoon IS-leider Al-Baghdadi gevangen genomen’

IS-leader Abu Bakr al-Baghdadi Foto EPA / Furqan Media

Het Libanese leger heeft de vrouw en een van de zoons van Islamitische Staat-leider Abu Bakr al-Baghdadi opgepakt toen ze de grens tussen Syrië en Libanon overstaken. Dat melden Libanese veiligheidsfunctionarissen.

De twee werden volgens een militaire functionaris ongeveer anderhalve week geleden met vervalste identiteitsbewijzen bij de grens met Syrië aangehouden. De twee zitten nu vast in Libanon. De ambtenaren weigerden de naam te geven van de vrouw, die de Syrische nationaliteit zou hebben. De Libanese krant As-Safir meldde dat het leger haar vasthoudt in overeenstemming met “buitenlandse inlichtingendiensten”.

Al-Baghdadi is de leider van terreurgroep IS (Islamitische Staat). Hij riep eerder dit jaar een kalifaat uit in een deel van Syrië en Irak.

In november werd gemeld dat hij gewond zou zijn geraakt bij een bombardement in Syrië. Niet veel later kwam er een videoboodschap naar buiten waarin Al-Baghdadi zei dat het goed met hem ging.

Lees ook “Het is weer oorlog in Irak. Tien vragen en antwoorden“.

    • Carlijn Vis