Vijanden uit Space Invaders

In Jet Run City Defender moeten gebruikers een futuristische stad beschermen tegen vijanden die rechtstreeks uit de klassieker Space Invaders gevlogen zijn. Mede mogelijk gemaakt door belastinggeld van de Australische regering, die prominent vermeld wordt bij de openingstitels van de app. Het spel is simpel, de gebruiker bestuurt een gevechtsvliegtuig dat boven de straten vliegt. Door op tijd horizontaal of verticaal te swipen kunnen obstakels vermeden en munten verzameld worden. Intussen verschijnen in neon-kleuren uitgedoste vijanden waar de speler op moet klikken om ze te vernietigen. Dat moet level na level herhaald worden. Met de verzamelde munten kunnen betere wapens en beschermende schilden gekocht worden. Hoewel Jet Run City Defender eentonig wordt na een kwartier, verzachten de graphics die pijn. De game van de Australische ontwikkelaar Wicked Witch is leuk om tussendoor te spelen, maar er zijn betere manieren om je tijd te besteden.