Veiling spullen Moszkowicz gaat morgen niet door

De veiling van de bezittingen van ex-advocaat Bram Moszkowicz gaat morgen toch niet door. Zijn spullen moeten eerst verplaatst worden naar een andere locatie.

De veiling van de spullen van Moszkowicz gaat morgen niet door. Foto ANP / Jerry Lampen

De veiling van de bezittingen van ex-advocaat Bram Moszkowicz gaat toch niet door. Gisteren besloot de kortgedingrechter nog dat de spullen van Moszkowicz openbaar geveild mochten worden en dat de executieveiling op 3 december plaats zou vinden. Vandaag liet Moszkowicz’ advocaat, Herman Loonstein, weten dat de veiling morgen niet doorgaat.

Loonstein kreeg van de deurwaarder te horen dat de veiling voor onbepaalde tijd is uitgesteld. Volgens de advocaat is dat wegens praktische problemen. Een voorbeeld hiervan is dat onder meer zware kasten niet geveild mogen worden in het huis van Moszkowicz, aldus de rechter. De bezittingen van Moszkowicz moeten eerst worden verhuisd.

Beslaglegging

In oktober werd al door een deurwaarder beslag gelegd op de kunstcollectie en elektronica van de oud-advocaat. Dit op verzoek van de advocaat Gabriel Meijers, die Moszkowicz de afgelopen twee jaar bijstond in de tuchtprocedures die tegen hem liepen. Moszkowicz kon de rekening voor deze juridische bijstand - van 15.000 euro - niet betalen.

Toch nog snel

Volgens onze redacteur Tom Kreling, die de zaak gisteren volgde, is het de bedoeling dat veiling zo snel mogelijk plaatsvindt. Volgens advocaat Meijers, de schuldeiser, vindt de veiling volgende week plaats. Tom Kreling zegt hierover:

,,De rechter heeft bepaald dat de veiling niet in het huis van Moszkowicz mag plaatsvinden, waardoor de deurwaarder op zoek moet naar een geschikte locatie. Dat kost wat tijd.”

    • Fleur Willemsen